Scroll

South Yarra

Project Overview & Consultation

Some renovations are borne out of necessity while others are all about beautiful touches and making a house feel like home. This project was certainly the latter and a team effort between architect, interior designer and builder, really brought something special to this meticulous renovation.

 

The floor plan remained largely unchanged but the entire feel of the property was reimagined with bespoke joinery, including a spectacular curved kitchen benchtop, incredible herringbone timber flooring, Japanese black satin-finished feature stair case and cleverly positioned skylights to capture every available ray of light.

image box
image box

Concept & Design

Collaboration was definitely the key in creating this beautiful space for our clients. Windust Architecture x Interiors provided detailed and considered plans that aimed to transform, utilise and enhance every space from the herringbone flooring, to the feature lighting and terrazzo tiles, everything had a place and a purpose. They even managed to completely reimagine the normally unused space under the stairs into a spacious laundry.

 

It was a pleasure to bring this stunning vision to life with our personal favourites being the full width, timber framed bi-fold doors that created a seamless transition from inside to out as well as the newly constructed Perspex roof pergola which provided all the protection of an undercover entertaining area without obstructing any of the view of the sky above.

image box
image box

Project Management

The clients had a deadline and that was their one non-negotiable, we had 14 weeks to deliver on this. The project management strategy was clear; order everything as early as possible; manage material shortages by always having an alternative; schedule your trades early and accurately; ensure that not a single day went to waste.

 

With careful planning (and just a little luck) we were able to delivery a beautifully finished renovation to our very happy clients right on time.

image box
image box
image box
image box
image box
image box